Hi, mijn naam is Rebeca en ik ben het gezicht achter Choco Brazil. Vanuit mijn keuken maak ik de lekkerste, verse gebakjes voor je. Dat doe ik met de recepten die ik zelf heb ontwikkeld, op basis van de kennis die ik heb opgedaan in zowel Nederland als Brazilië. Jarenlang heb ik gezocht naar de perfecte verhoudingen en ik durf nu eindelijk te zeggen dat ik die heb gevonden. Het resultaat vind je hier in mijn online patisserie!
💗Opgegroeid in Brazilië
Vanwaar die Braziliaanse invloed, hoor ik je denken? Nou, ik ben van origine Braziliaans. Ik groeide op in Fortaleza en heb daar leren koken van mijn grootmoeder, die chef was in haar eigen restaurant. Mijn oma was mijn grote voorbeeld en als klein meisje keek ik altijd over haar schouder mee. Toen ik 10 jaar oud was, had ik al zóveel van haar geleerd dat ik in mijn eentje voor de hele familie kon koken.
💗Gebak is als kunst
Hartige gerechten vond ik leuk om te maken, maar met gebak kun je je pas écht uitleven, ontdekte ik later. Omdat de presentatie hier zo’n belangrijke rol in speelt, kun je er ware kunstwerken van maken. En daar zag ik wel een uitdaging in. Dus besloot ik een patissieropleiding te volgen. Met resultaat. Ik deed niet alleen ontzettend veel kennis op over de verschillende baktechnieken, maar vond bovenal mijn grote passie: bakken.
💗Verbonden met mijn thuisland
Toen ik voor de liefde naar Nederland verhuisde, werd het bakken steeds belangrijker voor me. Het werd een manier om me verbonden te voelen met mijn thuisland, mijn familie en mijn herinneringen aan vroeger. Voor Choco Brazil maak ik mijn favoriete gebak dan ook met vullingen, crèmes en toppings die geïnspireerd zijn op de Braziliaanse lekkernijen uit mijn jeugd. Maar vooral met heel veel passie en liefde. Ik hoop dat je dat proeft!